Direkt İndirme Linki Oluşturmak Blogger / WordPress / Wix / Tüm Siteler

Merhaba arkadaşlar, blogunuzda paylaştığınız bir görselin veya dosyanın indirilmesi için farklı siteler aracılığı ile bağlantı veriyoruz hepimiz. Bir süre sonra bu linklerin kırılmasına ise elimizden hiçbir şey gelmiyor.

Şimdi yeni öğrendiğim bir yöntem ile hem herhangi bir yönlendirme olmadan, hemde kırık link sorunu yaşamadan bu sorunu çözeceğiz.

1) GoogleSites bizim yardımcımız olacak, buraya tıklayarak siteye giriş yapalım. Blogger kullananlar direkt giriş yapacaktır. Diğer arkadaşlar sizlerinde gmail hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor. ( gmail hesabı oluşturmak için tıkla )

İlk adım kendimize bir site oluşturuyoruz.






2) Oluşturduğumuz sitenin içersine girdikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacak ve sağ üstköşede bulunan ayarlar butonuna basıp " Siteyi Yönet " seçeneğini tıklıyoruz.



3)  Bu sekmede sitenizle ilgili ayarları güncelleyebilirsiniz. Biz burada ki " ekler " menüsüne geçiş yapacağız.




4) Ekler menüsünde en üste yer alan yükle butonuna bastıktan sonra yükleyeceğiniz dosyayı seçip tamam dedikten sonra yüklenmesini bekliyorsunuz. Yüklendikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza gelecek. İkinci adımda olduğu gibi " indir " seçeneğinin üzerinde sağ tıklayıp bağlantıyı kopyala diyoruz. Kopyaladığımız bağlantı adresi direkt indirme linki olacak ve blogunuz da ilgili satıra ekleyip kullanıcılarınızın dosyanızı doğrudan indirmesini sağlayacaksınız.





Yazıyı faydalı bulduysanız blogunuzda kaynak belirterek paylaşabilir ve blogumda yer alan reklamlara tıklayarak destek olabilirsiniz.

About Mimar Havası

3 yorum:

  1. oluşturulan linklerin süresi ne kadar süre ile geçerli ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanıcı link bağlantısını kaldırmadığı sürece kullanılabilir.

      Sil
  2. Yeni başlayanlar için gerekli bilgidir.Ben de bunu ariyordum teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Konu hakkında yorum yapabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.