Autocad Kırıklı Çizgileri Düzeltme (Regen)

Merhaba,

Autocad kullanıcılarının çoğu zaman başına gelen bir durumdur kırıklı görüntü.
Ekranınızda kocaman bir daire yada yay benzeri eğrisel bir çizgi olmasına rağmen sanki küçük çizgilerle çizilmiş gibi kırıklı görünür. Aşağıdaki resimde olduğu gibi yumuşak görünmesi gereken bir çizgi yanda görüldüğü gibiyse komutunuz "Regen".
















Ekranda gördüğünüz resimde aslında sağ tarafta olduğu gibi yumuşak görünmesi gereken bir eğrisel obje sol taraftaki gibi kırıklı görünüyorsa sayfayı regen etmeniz gerekir. Yapacağınız işlem basit : Kısayolu re olan komutu açıkça regen şeklinde yazarak da çalıştırabilirsiniz. Regen veya re enter yaptığınızda kırıklı görüntü ortadan kalkacaktır.

Şayet kırıklı görüntü devam ediyorsa kontrol paneline gitmeniz gerekir. Gerekli bir çok ayarın yapıldığı option menüsüne gitmek için op yazıp enter demeniz yeterli. Karşınıza aşağıdaki menü çıkacak.


















Bu menüde yukarıda yer alan sekmelerden işaretli olan Display sekmesinden yine sağ tarafta işaretli gördüğünüz "Arc and Circle Smoothness" ibaresinin yanındaki değeri 1000'e yükseltin ve aşağıdan OK butonuna tıklayarak çıkın.

Ekranda tekrar Regen yaptığınızda sorununuz hallolacaktır.


About cHnca

0 yorum:

Yorum Gönder

Konu hakkında yorum yapabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.